dinsdag 11 maart 2008

Effe Dit .. Demonstraties tegen Nederland

Effe Dit ...Demonstraties tegen Nederland

vrijdag, 23:45

Demonstraties tegen Nederland verspreiden zich
KABUL/PUL-I-ALAM - Demonstraties tegen de anti-Koranfilm van Geert Wilders en Deense spotprenten van de profeet Mohammed hebben zich woensdag uitgebreid naar meerdere Afghaanse steden. Opnieuw verbrandden betogers onder meer Nederlandse vlaggen en riepen zij de Afghaanse regering op banden met Nederland en Denemarken te verbreken.
Voor zover ik weet is het verbranden van een vlag een handeling die over de hele wereld verboden is en aangeeft hoe sneu een groep mensen werkelijk kan handelen.De Angst van mensen die nix anders begrijpen als oorlogstaal

Ook de VN-missie in Afghanistan mengde zich in de discussie over cartoons en film. De VN-woordvoerder in het Centraal-Aziatische land zei de zorg van de Afghanen te delen. De vrijheid van meningsuiting moet gepaard gaan met volledig respect voor religie waaronder de heilige religie van de islam”, aldus de zegsman.
Is het dan niet zo dat het gedrag van de Moslims veruit schandalig is en is geweest door zonder pardon burgers en burgerdoelen van de aardbodem te doen vagen, waar was en is hun respect jegens ons en onze maatschappij ?? En dat wij als bestaande en economisch stabiele maatschappij, hun wereld moeten helpen om zelfs maar een beetje orde te krijgen in hun eigen bestaan ? Is het niet zo dat als alles aan VN, Rode kruis, en alle andere europese en internationale aanwezigen terugtrekken, en de boel laten wat het is, er een hoopje arme rovers en trieste oorlogsveteranen overblijven ???

Gedemonstreerd werd onder meer in de oostelijke provinciehoofdsteden Sharan, Jalalabad en Pul-i-Alam. Schattingen over het aantal deelnemers liepen uiteen van enkele tientallen tot mogelijk 5000 in de laatste stad. Als dat klopt, gaat het om de grootste betoging in Afghanistan tegen de spotprenten en de film van de afgelopen dagen.
Kijk eens in de dagelijkse agenda van de gemiddelde bewoner aldaar. Zul je raar staan te kijken als je denkt dat ze wat anders te doen hebben daar.

De moslims hebben geen tolerantie meer. De regering moet de banden met Denemarken en Nederland verbreken en hun troepen in Afghanistan wegsturen”, aldus een verklaring.
Als er al een volk op aarde een ZERO TOLERANCE beleidt kent, zijn het wel de Moslims (en kannibalen ). Vertel mij eens waar en wanneer er sprake was van Tolerantie bij deze algemeen gaande bevolkingsgroep. Alle landen waar zij heersen, heerst Oorlog en verdeeldheid.

Een groep betogers, blijkbaar sympathisanten van de Taliban, riep in het afgelegen Pul-i-Alam leuzen als 'leve de moedjahedien', doelend op de Afghaanse strijders die eerder tegen de Sovjet-Unie hadden gevochten.(De moedjahedien staan in de wikipedia als :meervoudsvorm van moedjahied dat letterlijk in het Arabisch betekent: "strijder", iemand die zich inzet voor de jihad of "strijd", De demonstranten riepen ook de islamitische wereld op wapens en fondsen te leveren voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

Als je spreekt over een strijders/oorlogszuchtig volk, en vervolgens over demonstraties, denk ik dat je je maar eens af moet vragen of je niet beter eens een kijkje kunt gaan nemen. Ga gerust, ze staan daar bekend om hun nationale spel, polo, met mensenhoofden.Zondag gingen circa duizend betogers de straat op in het noordelijke Mazar-i-Sharif. Dinsdag riepen parlementariërs president Hamid Karzai op een officieel protest te laten horen tegen film en spotprenten.
Word het dan geen tijd om ook een officieel protest in te dienen over de manier waarop deze groeperingen letterlijk ons land denegreren op basis van een Vermoeden over een film ? en kustzinnige vrijheid ? Heet dat niet vooroordeel ?
In Afghanistan zijn 1650 Nederlandse militairen gelegerd. Denemarken heeft er als onderdeel van de NAVO-macht ISAF 630 soldaten gestationeerd.
Als men in deze landen dit soort dingen durft te doen, als vlaggen verbranden, op onze politici schieten in filmpjes, leuzen roepen met dood aan europa, en openlijk onze landsvertegenwoordiging, zowel als ons ,staatburgers durven te bedreigen en te beledigen.... naar aanleiding van iets wat wij zien als recht op vrije meningsuiting ... zou het dan niet gewoon normaal zijn als we "onze jongens" lekker naar huis halen, en hier aan het werk zetten om de vuilnis buiten de europese grenzen te zetten. Laat ze het daar maar zelf opknappen, immers, de beste Moslims zijn hier dan al geïntergreerd.


Katoi

Geen opmerkingen: