dinsdag 11 maart 2008

EffeDit......Laatste dag voor hulpverlening transsexuelen

EffeDit......Laatste dag voor hulpverlening transsexuelen

4 mrt, 22:02

Allereerst moet ik zeggen dat ik het leuk vond om eens een blog tegen te komen vandaag waarin mn bewoordingen exact waren overgenomen, maar ook gebruikt als bedoeld. Toen ik echter verder ging met lezen ,was mn aandacht snel bij het onderwerp.

Het ging om het volgende;
Laatste dag voor hulpverlening transsexuelen
De transsexuelen in regio Rijnmond zijn de wanhoop nabij. Vandaag valt het doek voor de psychosociale zorg waar zij wekelijks een beroep op doen. De doelgroep is woedend en zeer bezorgd. Na de aangekondigde sluiting zal er in heel Zuid -Nederland geen psychosociale hulp meer zijn. EénVandaag volgt hulpverlener Els Ditvoort op haar laatste dag en spreekt met twee transsexuelen die het vanaf morgen in hun eentje moeten zien te redden.


Transsexueel Leon: “Het probleem wordt zo ontzettend onderschat. En ik wil nogmaals benadrukken: transsexualiteit is geen keuze, als transsexueel word je in het verkeerde lichaam geboren. Stel dat jij morgen wakker wordt met een neus van 1 meter lang. Daar moet je iets mee, dat moet je verwerken, accepteren of zien te veranderen. En daar heb je hulp bij nodig. Zoiets heeft nogal wat impact.”


Een geslachtsaanpassing heeft veel gevolgen voor de transseksuele persoon en voor de omgeving. Een transitie duurt jaren en alleen met operaties en hormoonbehandelingen ben je er niet. Veel transgenders hebben tijdens èn na deze periode van grote veranderingen hulp nodig. Zeker als er in de omgeving sprake is van onbegrip, discriminatie of geweld.

Achtergrond
De Werkgroep Transseksualiteit Rotterdam is al meer dan 10 jaar de enige professionele zorgaanbieder voor transseksuelen in geheel Zuid-Nederland.
Het werk van de Werkgroep wordt sinds 2004 gefinancierd uit de AWBZ. Vanaf 2006 zijn alle cliëntaanvragen door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) afgewezen. De psychosociale zorg zou niet onder de AWBZ vallen, maar onder de verantwoordelijkheid van de ziekenhuizen met een genderteam, VUmc Amsterdam en UMC Groningen. Maar de ziekenhuizen bieden geen psychosociale zorg.
Stichting Humanitas heeft een rechtszaak aangespannen en deze in april 2007 gewonnen. Het CIZ is echter in beroep gegaan. Hierdoor krijgt de Werkgroep Transseksualiteit de laatste twee jaar vrijwel geen geld meer binnen. De behandeling in hoger beroep kon Stichting Humanitas Rotterdam niet afwachten; De Werkgroep Transsexualiteit wordt uit geldgebrek per 1 maart opgeheven.
Meer informatie op www.wgtrans.nl


Nu zal ik dan heel eerlijk zijn, maar dat is ouwe koek !Je had het kunnen weten, immers word er al door vele individuelen en groepen aan de bel getrokken over het feit dat ze zomaar zonder aanleiding geen vergoedingen meer krijgen, die ze eerder wel kregen. Sinds 2004 word er een raar spelletje gespeeld met deze vorm van vergoedingen en subsidies. Immers Transgenderisme en Transexualiteit zijn tegenwoordig anders omschreven, waardoor verzekeraars niet hoeven uit te keren. Zo werden de vergoedingen van ontharing en borstimplantaties ineens uit het pakket gegooid en stopgezet.De grap hiervan was bij mij dus dat alle dure kosten al waren gemaakt. 8 jaar begeleiding,psychologisch onderzoek,maatschappelijk sociale opvang,en uiteindelijk dus de ontharing, welke halverwege is stopgezet.En het overgrote deel van de kosten voor mn borstimplantaties waren er ook al gemaakt. Ik was al gemeten,gewogen,op maat en voorbereid op een borstenoperatie.Maar kreeg een afwijzing.ipv. een oproep.

Deze hele medische route liep parallel aan het feit dat ik tevens incapabel werd geacht voor de werkende maatschappij op basis van mn Genderdysforie !!!!

In 2004 is er gewoonweg een reeks van beslissingen genomen en doorgevoerd ten behoeve van ziektekosten vergoedingen. Door deze wijzigingen kunnen verzekeraars en specialisten(ziekenhuizen) zelf bepalen waar ze geld aan verdienen. Het geld van al die niet gedane behandelingen, is wel binnen op hun rekeningen !!! Stichtingen en sociale opvang was al niet geweldig, maar werd gewoon van het lijstje van de Med. centra geschrapt,en "voorlopig" gedumpt bij een zorgstichting als Humanitas. Uitbesteden is immers goedkoper. Nu zijn het de laatste eindjes die losgekoppeld worden, en daarna kunnen we naar elke vorm van tegemoetkoming fluiten.Wees hierop bedacht, de wet is dermate gewijzigd dat je tegenwoordig door elke werkgever geweigerd mag worden op basis van uiterlijke verschijning. Kortom, laten vast stellen door een specialist dat je zou kunnen lijden aan GENDERDYSFORIE, kan je niet alleen je baan, maar je leven en welzijn volledig verwoesten, want hulp bij het oplossen is verder uitgesloten.

Mijn verzekeraar GROENE LAND /ACHMEA zegt verder dat het een wet is, die bepaalt dat ik mn tieten niet meer mag hebben. Neee meneer Achmea/groene land.... WIJ zijn een traject aangegaan, en wie A zegt moet ook B zeggen. Het is een strijd om details, maar met grote gevolgen.

Zo zijn er nu talloze regeltjes gemaakt en bedacht om groepsgewijs via deze weg alle "dysforiën" te elimineren tot disfunctionele mensen, met een emotioneel gebroken strijd.Totdat ook hun leven weg is.

KLINK IS LINK, maar het word nog veel gekker, wie gaat dit ongedaan maken ?

no nameKATOI
zie ook .. klinkislink.hyves.nl

Geen opmerkingen: